Publiczna Szkoła Podstawowa

Szkolne nagrania

photo gallery

Otwórz menu

2017.09.29 dzien tabliczka mnozenia29 września 2017 obchodziliśmy w naszej szkole Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia, jest to międzynarodowa akcja, w którą zaangażowało się 3 885 szkół. W tym dniu ludzie z całego świata uświadamiają innym iż znajomość tabliczki mnożenia jest niezbędna w życiu codziennym, udowadniają, że można uczyć się jej z przyjemnością, a jej znajomość owocuje.

W naszej szkole zostały przeprowadzone przez Komisje Egzaminacyjne egzaminy z tabliczki mnożenia dla chętnych. Do egzaminów przystąpiło 118 uczniów. Uczniowie mieli okazje odświeżyć sobie niezbędną wiedzę, dzięki plakatom zamieszczonym na terenie szkoły oraz w dniu święta zmierzyć się z łamigłówkami matematycznymi, które cieszyły się zainteresowaniem. Propagowaliśmy zasadność uczenia się tabliczki mnożenia, a także matematyki.

Obchody Światowego Dnia Tabliczki Mnożenia wzbudziły w uczniach wiele pozytywnych emocji, wspólna zabawa zachęciła ich do dalszej nauki, a matematyczne święto na długo zostanie w ich pamięci. Gratulujemy wszystkim „Ekspertom Tabliczki Mnożenia”, dziękujemy uczniom, którzy włączyli się w organizację tego dnia!

Agnieszka Moskal

Co nowego w szkole?

Ostatnie komunikaty

Odwołanie zajęć Nietypowe Czytanie Literatury - 23.01.2018 i 26.01.2018

Ze względów organizacyjnych w tym tygodniu są odwołane zajęcia Nietypowego Czytania Literatury dla obu grup (wtorkowej - 23 stycznia 2018 i piątkowej - 26 stycznia 2018). Po feriach będzie nowy, zmieniony harmonogram zajęć.

esjot podpis

Wolontariat szkolny

Informator dla uczniów

Jak zrobić kokardę narodową

Uroczysta akademia z okazji Święta Niepodległości dla uczniów i nauczycieli odbędzie się

9 listopada 2017 /czwartek/.

Zapraszamy klasy pod opieką nauczycieli uczących na wyznaczonej lekcji.
Ze względów organizacyjnych proszę o punktualnie sprowadzenie klas na salę gimnastyczną.

W tym dniu obowiązuje strój galowy.

Poniżej instrukcja robienia kokardy narodowej i szczegółowa rozpiska.

Pomoc psychologiczna

Szkoła zapewnia uczniom opiekę psychologiczną. W ramach wsparcia psychologicznego prowadzone są indywidualne spotkania z uczniami oraz zajęcia grupowe w klasach, porady i konsultacje dla rodziców i nauczycieli a także tematyczne spotkania dla rodziców z różnymi specjalistami.

Pedagog i psycholog służą pomocą uczniom, rodzicom, wychowawcom i nauczycielom codziennie w godzinach: 8.00 – 15.00.

Nietypowe Czytanie Literatury - zmiana godzin zajęć dla grupy II

Ze względów organizacyjnych zajęcia "Nietypowe Czytanie Literatury", w skrócie NCL (literacko-teatralne) z czwartku (grupa II) są przeniesione na piątek. Będą teraz odbywały się 14:45-15:30 (9 lekcja). Grupa I będzie miała zajęcia bez zmian we wtorek 13:55-14:40. Podział NCL na grupy znajduje się pod tym linkiem.

Zajęcia "Zaczytany ołówek" (czytelniczo-plastyczne) odbywają się bez zmian 13:05-13:55 w piątek.

esjot podpis