Publiczna Szkoła Podstawowa

Szkolne nagrania

Moodle

Otwórz menu

2017.09.29 dzien tabliczka mnozenia29 września 2017 obchodziliśmy w naszej szkole Światowy Dzień Tabliczki Mnożenia, jest to międzynarodowa akcja, w którą zaangażowało się 3 885 szkół. W tym dniu ludzie z całego świata uświadamiają innym iż znajomość tabliczki mnożenia jest niezbędna w życiu codziennym, udowadniają, że można uczyć się jej z przyjemnością, a jej znajomość owocuje.

W naszej szkole zostały przeprowadzone przez Komisje Egzaminacyjne egzaminy z tabliczki mnożenia dla chętnych. Do egzaminów przystąpiło 118 uczniów. Uczniowie mieli okazje odświeżyć sobie niezbędną wiedzę, dzięki plakatom zamieszczonym na terenie szkoły oraz w dniu święta zmierzyć się z łamigłówkami matematycznymi, które cieszyły się zainteresowaniem. Propagowaliśmy zasadność uczenia się tabliczki mnożenia, a także matematyki.

Obchody Światowego Dnia Tabliczki Mnożenia wzbudziły w uczniach wiele pozytywnych emocji, wspólna zabawa zachęciła ich do dalszej nauki, a matematyczne święto na długo zostanie w ich pamięci. Gratulujemy wszystkim „Ekspertom Tabliczki Mnożenia”, dziękujemy uczniom, którzy włączyli się w organizację tego dnia!

Co nowego w szkole?

Ostatnie komunikaty

Nietypowe Czytanie Literatury - zmiana godzin zajęć dla grupy II

Ze względów organizacyjnych zajęcia "Nietypowe Czytanie Literatury", w skrócie NCL (literacko-teatralne) z czwartku (grupa II) są przeniesione na piątek. Będą teraz odbywały się 14:45-15:30 (9 lekcja). Grupa I będzie miała zajęcia bez zmian we wtorek 13:55-14:40. Podział NCL na grupy znajduje się pod tym linkiem.

Zajęcia "Zaczytany ołówek" (czytelniczo-plastyczne) odbywają się bez zmian 13:05-13:55 w piątek.

esjot podpis

Nietypowe Czytanie Literatury - podział na grupy

Drodzy Rodzice!

Na zajęciach Nietypowe Czytanie Literatury (literacko-teatralnych) obowiązuje podział na grupy:

Grupa I:

Igor Andres
Amelia Oleszczuk
Wiktoria Mazurek

W przypadku pominięcia jakiegoś dziecka proszę o kontakt przez Dziennik. Dziękuję.

Zajęcia dla Grupy I odbywają się bez zmian we wtorek od 13:55 do 14:40. Grupa II zajęcia odbywają się w nowym terminie, w piątek 14:45-15:30.

esjot podpis

Wydawanie obiadów

Obiady są wydawane w stołówce szkolnej 10:30-13:30.

Informator Rodzica - zajęcia - Zaczytany Ołówek

Opis

Zajęcia są skierowane do uczniów do klasy 3. Celem zajęć jest rozwijanie uzdolnień z naciskiem na umiejętności manualne i nie tylko, rozwijanie zainteresowań czytelniczych, poznawanie wartościowej literatury, z wykorzystaniem technik multimedialnych, zabaw, gier i śpiewu.

Opiekun

esjot podpis, bibliotekarz.

Warunek uczestnictwa

Pisemna zgoda rodzica, chęci dziecka

Program

Ze względu na różne predyspozycje dzieci program jest dostosowywany do ich możliwości oraz umiejętności. Nacisk jest położony na rozwijanie zainteresowań twórczych, rozbudzanie wyobraźni i myślenia abstrakcyjnego z uwzględnieniem roli książki.

Miejsce

Czytelnia biblioteki szkolnej PSPzOI nr 7 w Stalowej Woli (sala 105, I piętro).

Czas

Piątek, 7 lekcja, 13:05-13-50, 45 minut

Zajęcia odbywają się w jednej grupie.

Informator Rodzica - zajęcia - Nietypowe Czytanie Literatury

Opis

Zajęcia są skierowane do uczniów do klasy 3. Celem zajęć jest oswojenie dzieci z publicznością, przygotowanie do wystąpień i teatrzyków szkolnych, nauka obcowania z adaptacją książki i poznawanie słowa drukowanego w nietypowej formie, rozwijanie więzi szkolnych między uczniami oraz relacji międzypokoleniowych.

Opiekun

esjot podpis, bibliotekarz.

Warunek uczestnictwa

Pisemna zgoda rodzica, chęci dziecka

Program

Program jest na bieżąco dostosowywany do możliwości oraz uzdolnień dzieci. Obejmuje zabaw, rytmiki, elementy animacji, śpiewu, tańca itp. z naciskiem na umiejętności potrzebne w trakcie wystąpień teatralnych i publicznych.

Miejsce

Czytelnia biblioteki szkolnej PSPzOI nr 7 w Stalowej Woli (sala 105, I piętro).

Czas

I grupa - wtorek 8 lekcja, 13:55-14:40, 45 minut

II grupa - piątek, 14:45-15:30, 45 minut.

1 zajęcia tygodniowo (materiał na obu grupach jest ten sam).

Zajęcia kładą nacisk na umiejętności związane z teatrem.