Rozpiska znajduje się poniżej
DZIEŃ TYGODNIA |
DATA |
ZESTAW OBIADOWY |
PONIEDZIAŁEK |
18.09.2023 |
Zupa angielska (woda, ziemniaki, śmietana 18 % (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), konc. pomid. 30 % , marchew, soczewica, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, seler, por, cebula, mąka pszenna typu 450, sól, lubczyk) – alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Ryż z bitą śmietaną i jagodami ryż, (mleko 2% ,ryż, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), cukier, jagoda) - alergeny: mleko i jego przetwory Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier*) |
WTOREK
|
19.09.2023 |
Zupa delikatesowa (woda, kasza manna, marchew, kap. biała, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny - seler Kotlet schabowy ( schab b/k, bułka tarta,( mąka pszenna, sól ,drożdże) jaja, mąka pszenna typ 500, olej kujawski, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz) - – alergeny – jaja, pszenica Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Pomidor ze śmietaną (pomidor świeży, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Kompot ( woda, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, borówka amerykańska, cukier*) |
ŚRODA |
20.09.2023 |
Zupa pieczarkowa z makaronem (woda, makaron (mąka pszenna semolina, może zawierać jaja ), (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej) ,pieczarka, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny – seler, mleko i jego przetwory, jaja, pszenica Filet zapiekany z serem(filety rybne 44%, mąka pszenna, sos( woda, ser 1,7%, skrobia modyfikowana, mleko w proszku, oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy), pietruszka, sól, aromat (zawiera seler), , cukier, białka mleka, skrobia ziemniaczana, masło, serwatka, sól, drożdże, glukoza, przyprawy alergeny: jaja, pszenica, ryba, gorczyca, mleko i jego przetwory Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Sur. z kap. kiszonej ( kap. kiszona,( kap. kiszona, woda, marchew, sorbinian potasu), jabłko, marchew, rodzynki, olej kujawski, sól) Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier*) |
CZWARTEK |
21.09.2023 |
Zupa ziołowa (woda, , ziemniaki, marchew, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, seler, por, cebula, sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler Pieczeń z karczku ( karczek b/k., mąka pszenna typ 500, olej kujawski, sól, lubczyk, papryka słodka, pieprz, pieprz kolorowy, czarnuszka, papryka ostra, lubczyk, cebula,) - alergeny: pszenica Kasza gryczana (kasza gryczana, olej kujawski, sól) Ogórek świeży(ogórek świeży, koperek) Kompot ( woda, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, borówka amerykańska, cukier*) |
PIĄTEK |
22.09.2023 |
Barszcz Ukraiński (woda, buraki, czerwone, ziemniaki, marchew, fasola jaś średni, kap. biała pietruszka, seler, śmietana 18% śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), porcja rosołowa z kurczaka, sól, konc. buraczany, mąka pszenna typ 500, czosnek, pieprz) - alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Jajko sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny: jaja Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Kompot ( woda, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, borówka amerykańska, cukier*) |
* w napojach nie więcej niż 10g cukru w 250 ml