15 marca uczniowie klasy I a oraz klasy 4 a w ramach integracji oraz promocji zdrowego odżywiania uczestniczyli w WARSZTATACH KULINARNYCH zorganizowanych z inicjatywy pani Beaty Trzcińskiej, Anny Konefał oraz pani Marty Bańki.
W ramach zajęć przygotowali pyszne koktajle owocowe. Celem warsztatów było przybliżenie uczniom zagadnienia zdrowego odżywiania oraz poznanie smaku i wyglądu różnych owoców. Były to smaczne napoje przyrządzone z różnych owoców takich jak jabłko, gruszka, truskawka, malina itp. Owoce te wyróżniają się ciekawym smakiem i właściwościami i zawierają cenne witaminy. Każdy uczeń mógł poprzez różne zmysły poznać smak, wygląd oraz zapach owoców. Wspólna praca zaowocowała dużą porcją zdrowego, naturalnego deseru w postaci kolorowego koktajlu. Robienie koktajli jest dobrym sposobem na urozmaicenie diety dziecka poprzez miksowanie różnych owoców. Zajęcia te pozwoliły uczniom na wykazanie się umiejętnością współpracy w grupie, zaangażowania w działanie oraz doświadczenia nowych działań. Uczniowie z niecierpliwością czekali na efekt końcowy swojej pracy i na chwilę rozkoszy wypijając porcję witamin.
Beata Trzcińska
Zapraszamy do galerii zdjęć
Zapraszamy do galerii zdjęć