Strona główna

O szkole

Dla Rodzica

Dla Ucznia

Dla Nauczyciela

Nabór 2024/2025

RODO

BIP

Nauka zdalna

EPUAP

FB - PSP7

Dostępna Szkoła

Jadłospis

FB - Biblioteka Szkolna

Klub Szkół

Aktywna tablica

Laboratoria Przyszłości

Szkoła Promująca Zdrowie

Wydarzenia klasowe

Skontaktuj się z nami

Publiczna Szkoła Podstawowa

z Oddziałami Integracyjnymi nr 7

im. Mikołaja Kopernika 

ul. Okulickiego 14
37-450 Stalowa Wola


+48 15 842 04 88

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.


NIP: 8651427241
REGON: 000837465 
KRS: 0000145905

Nr konta bankowego do wpłat za obiady, duplikaty:

80 1020 4913 0000 9802 0117 6981

Nr konta Rada Rodziców:

53 9430 0006 0000 1469 2000 0001

 

Plan lekcji

E-dziennik

Logowanie Office

Logowanie do Chmury Microsoft Office (365):

http://portal.office.com

Mam problem z MS Teams (zobacz pomoc)

Zdjęcia

photo gallery

Otwórz menu

001.sniadanie.3aŚniadanie to najważniejszy posiłek dnia, który dostarcza niezbędnej energii. W to wyjątkowe święto zróbmy coś naprawdę pysznego!

Dnia 24 kwietnia 2018 roku obchodzony jest Europejski Dzień Śniadania. Tegoroczne hasło brzmi: "Znajdź czas na śniadanie" (ang. Make time for breakfast). Uczniowie klasy III „a” wykonali wiosenne zdrowe śniadanie. Celem podjętego zadania było promowanie racjonalnego odżywiania poprzez wspólne przyrządzanie i spożywanie zdrowego posiłku – pełnowartościowego śniadania.
Uczniowie przypomnieli zasady Piramidy Zdrowia oraz przeprowadzili pogawędkę na temat zdrowego śniadania. Ustalili, że śniadanie powinno dostarczyć od 20 do 25 proc. potrzebnej naszemu organizmowi całodobowej energii; powinny być w nim takie produkty, jak zboża, owoce i warzywa, produkty mleczne, tłuszcze bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe oraz wapń w ilości 200–300 mg, czyli tyle, ile zawiera jedna szklanka mleka, jeden kubek jogurtu, 20 g sera lub 250 g twarogu.
Dzieci po przygotowaniu stanowiska pracy, ubrały się w fartuchy. W ruch poszło ciemne pieczywo, masło, płatki zbożowe, orzechy, owoce, warzywa, jogurty, twaróg, jajka, żółty ser, mussli. Potem udekorowały ziołami, natką pietruszki, szczypiorkiem, koperkiem. Po skończonej pracy, uporządkowały salę, nakryły do stołu i wspólnie zajadały zdrowe pyszności: kanapki, szaszłyki, wegetariańskie hamburgery, sałatki warzywne i owocowe, mussli.
Dzieci są przekonane, że dzięki takim działaniom wiele się uczą od innych, integrują się ze sobą. Rozumieją, że zdrowe odżywianie jest istotne w ich życiu i wpłynie na ich wszechstronny rozwój.

Renata Czernecka – Skrok i Marta Bańka

Zapraszamy do galerii zdjęć

Ostatnie wydarzenia