Obiady w świetlicy szkolnej są wydawane według ustalonego harmonogramu, który wychowawacy przekazują swoim uczniom.
JADŁOSPIS poniżej:
Sporządził:
Marzena Bednarz – starszy intendent Publicznej Szkoły Podstawowej nr 12 w Stalowej Woli
DZIEŃ TYGODNIA |
DATA |
ZESTAW OBIADOWY |
PONIEDZIAŁEK |
04.09.2023 |
|
WTOREK |
05.09.2023 |
Zupa koperkowa (woda, , ziemniaki, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, koperek, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, mąka pszenna typ 450, seler ,por, cebula, sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Spaghetti (mąka pszenna semolina, może zawierać jaja), masło 82%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), karczek b/k, konc. pomidorowy 30%, mąka poznańska typ 450, marchew, peperonata (papryka żółta (35%), papryka czerwona (35%), cebula (16%), koncentrat pomidorowy (6,6%), cukier, olej słonecznikowy, sól, skrobia modyfikowana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), pomidor suszony, pietruszka, seler, cebula, olej kujawski, sól, papryka mielona)) – alergeny: jaja, mleko i jego przetwory, pszenica, seler Kompot ( woda, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, borówka amerykańska, cukier*) |
ŚRODA |
06.09.2023 |
Zupa szefa kuchni (woda, makaron (mąka pszenna Semolina, może zawierać jaja) , ziemniaki, śmietana 18%( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, , porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, mąka pszenna typ 450, seler, por, cebula, sól, lubczyk) – alergeny: seler, pszenica, jaja, mleko i jego przetwory Jajko sadzone ( jajko, olej kujawski, sól, pieprz) - alergeny: jaja Ziemniaki (masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), sól) - alergeny: mleko i jego przetwory Sałata zielona(sałata zielona, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), rzodkiewka, szczypior) - alergeny: mleko i jego przetwory Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier*) |
CZWARTEK |
07.09.2023 |
Zupa ogórkowa ( woda, ziemniaki, ogórek kiszony(ogórki, woda, sól czosnek, chrzan, koper, liść laurowy), śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, seler , mąka pszenna typ 500, por, cebula, sól) - alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Kęski drobiowe w białym sosie ( filet drob., olej kujawski, śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), maka pszenna typ 450, sól, czarnuszka, lubczyk, pieprz, czosnek, papryka czerwona) – alergeny – pszenica, mleko i jego przetwory Kasza kuskus (kasza kuskus, olej kujawski, sól) alergeny: zboża zawierające gluten, soja, mleko Warzywa z pieca ( woda, marchew, kalafior, brokuł, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej) – alergeny –pszenica, mleko i jego przetwory Kompot ( woda, śliwka, wiśnia, truskawka, porzeczka czarna, borówka amerykańska, cukier*) |
PIĄTEK |
08.09.2023 |
Zupa jarzynowa (woda, ziemniaki, kalafior, brokuła, fasolka szparagowa, groszek zielony, śmietana 18% (śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchew, porcja rosołowa z kurczaka, pietruszka, seler por, cebula, mąka pszenna typ 450 sól, lubczyk, oregano) – alergeny: seler, pszenica, mleko i jego przetwory Ryż z bitą śmietaną i truskawkami ryż, (mleko 2% ,ryż, masło 82% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), śmietana 18% ( śmietanka pasteryzowana, kultury bakterii fermentacji mlekowej), cukier, truskawka - alergeny: mleko i jego przetwory Herbata (woda, cytryna, herbata Lipton, cukier*) |
* w napojach nie więcej niż 10g cukru w 250 ml